FBI neemt geheime documenten in huis van Trump

FBI neemt geheime documenten in huis van Trump

FBI neemt geheime documenten in huis van Trump

De Central Intelligence Agency (FBI) heeft 11 sets zeer geheime documenten gevonden na doorzoeking in het huis van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in Florida. Wat betreft de in beslag genomen documenten zei Trump dat hij geen misdaad heeft begaan. De documenten hebben niets verborgen en zijn veilig. Deze informatie werd doorway de BBC gemeld met verwijzing naar Amerikaanse nieuwsmedia.

FBI neemt geheime documenten in huis van Trump
FBI neemt geheime documenten in huis van Trump

Volgens het BBC-similarity werd de operatie uitgevoerd om documenten activity te halen uit het Mar-a-Lago-resort van de voormalige president in Palm Beach. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft afgelopen donderdag een rechter gevraagd om de inhoud van het huiszoekingsbevel vrij te geven. Activity premise van dat incline heeft de FBI afgelopen maandag Mar-a-Lago doorzocht. Trauma center is officieel niets gezegd over dit slant. Maar Amerikaanse media zeggen dat ze het inclination hebben gezien. Republikeinse partijleider Donald Trump ziet de zoekactie als politieke wraak.

The Wall Street Journal meldde dat onder de things kick the pail de FBI uit het huis van Trump heeft teruggevonden 20 dozen, fotomappen en een brief zijn geschreven namens Roger Stone, een oude bondgenoot van Trump en politiek adviseur. Daarnaast is er een report teruggevonden dat geschreven is over de ‘president van Frankrijk’. Het is echter niet duidelijk wat er in het report staat.

In het proclivity staat verder dat de documenten zijn onderverdeeld in verschillende categorie├źn. Zoals te zien is in een lijst, is een van deze gereserveerd voor ‘TS/SCI’ of Top Secret/Gevoelige Informatie. Wat ‘extreem ernstige’ schade zou kunnen toebrengen aan de Amerikaanse veiligheid. Daarnaast bevat de lijst ‘vier sets topgeheime documenten’, drie sets ‘geheime documenten’ en drie sets ‘vertrouwelijke’ documenten. Meer nuances over de teruggevonden documenten werden niet gegeven.

Trump zei in een verklaring activity zijn sociale stage Truth dat de teruggevonden things “allemaal vrijgegeven” en veilig waren opgeslagen. Hij zei dat hij de things zou hebben overhandigd voordat het huiszoekingsbevel werd uitgevoerd. Ze konden het krijgen wanneer ze wilden. Tijdens de huiszoeking was Trump echter niet in Florida.

De huiszoeking maakte deel uit van een onderzoek naar de vraag of Trump illegaal documenten heeft verwijderd toen hij in januari vorig jaar het Witte Huis verliet. Het ministerie van Justitie is van mening dat deze enkele zeer vertrouwelijke overheidsdocumenten bevatten.

De hoogste wetshandhavingsfunctionaris van de staat, procureur-generaal Merrick Garland, zei activity een persconferentie dat hij persoonlijk toestemming heeft gegeven voor de zoekactie. Tree is een aangestelde van de verkozen president Joe Biden van de Democratische Partij. Ook wil de rechterlijke macht een geredigeerd ontvangstbewijs vrijgeven van de spullen kick the can tijdens de huiszoeking in beslag zijn genomen.

Deze beslissing om de feiten van het onderzoek publiekelijk te bevestigen, is uiterst zeldzaam in de Verenigde Staten. Amerikaanse wetshandhavers bespreken geen lopende onderzoeken om individuele rechten te beschermen. Trump maakte de zoektocht echter zelf maandagavond in een verklaring bekend.

Shrub zei dat het ministerie van Justitie om vrijgave van het point heeft verzocht in het licht van de publieke bevestiging van de huiszoeking entrance de voormalige president, de omringende omstandigheden en het aanzienlijke publieke belang in de zaak.

Volgens Reuters reageerde voormalig president Donald Trump vrijdag activity de zoekopdracht activity sociale media. Hij reageerde activity een proclivity van de Washington Post waarin hij de zoektocht naar uiterst geheime kernwapendocumenten een trick noemde.

De FBI-inval in de woning van Trump heeft al voor een storm in de politieke field gezorgd. Dit soort invallen werd uitgevoerd in zijn woning te midden van besprekingen dat hij in 2024 opnieuw aan de presidentsverkiezingen zal deelnemen. In een verklaring activity donderdag activity zijn sociale mediaplatform Truth Social zei Trump dat zijn advocaten volledig meewerkten. Als ze hadden wat de regering wilde, zouden ze het gemakkelijk kunnen krijgen. Maar zonder dat te doen, werd de inval zonder enige aankondiging om 06.30 uur gelanceerd in Mar-a-Lago. FBI-agenten doorzochten ook de badkamer van de first lady, inclusief haar kleding en persoonlijke bezittingen. Ondertussen veroordeelden topleiders van de Republikeinse Partij het ministerie van Justitie en de FBI krachtig.